zondag 16 oktober 2011

LineUp Bluesfestival Hoogeveen zaterdag 3 december 2011Harriet Lewis is geboren in Philadelphia (VS) als nakomeling van Jamaicaanse voorouders. Toen ze 12 was begon ze met zingen in de baptistenkerk en werd ze leider van het baptistenkoor dat optrad door heel Philadelphia.
Door de jaren heen formeerde ze koren, studeerde diverse dansvormen en gaf ze concerten overal ter wereld.
Ze maakte cd’s en trad op met onder meer Mariah Carey, the Weather Girls, Eric Claption, Lisa Stansfield, Michael Jackson, Ray Charles en vele anderen. Haar stemgeluid is dan ook zeer bijzonder te noemen.
Toen ze verschillende soorten dans begon te studeren, inclusief ballet, tap, modern, jazz en de Afrikaanse dans, begon ze dit te verwerken in haar zang. Dankzij deze vocale prestaties in combinatie met dans, heeft zij vele ‘amateur-talent wedstrijden’ gewonnen.

In 1967 werd Harriet een van de oorspronkelijke leden van de groep ‘The Forget Me Not’s’. Ze werden opgemerkt en hebben hierdoor o.a. gespeeld met; Pattie Labelle, Billy Paul, The O-Jays’s, 3 Degrees en de Four Tops.

In 1980 heeft Harriet regelmatig opgetreden voor het Amerikaanse leger dat gestationeerd was op de West Point Military academie. Ondertussen gaf ze ook les in theater en zang die hoog gewaardeerd en bekroond werden.

Na haar komst in Stuttgart, Duitsland, besloot zij hier een tour te houden. Dit heeft haar in contact gebracht met vele artiesten waardoor zij uiteindelijk Pops Wilson met zijn orkest tegenkwam.
Hier was sprake van een ware chemie, wat al snel leidde tot de opname van hun CD ‘a Touch of Elegance’.
Door het succes van haar muziek is Harriet Lewis erkend als een van de beste soul, blues en jazz zangeres in Europa.
JULIUS E. GREEN - geboren in Memphis. Tennessee (Verenigde Staten).

Julius E. Green is een spectaculaire kunstenaar vaak vergeleken met Sammy Davis Junior. Zijn carrière begon bij de beroemde STAX Recording Studio en het legendarische Chittlin' Circuit. Toen het circuit voor groepen als de Four Tops, Otis Redding, Jackie Wilson, Wilson Pickett, en Smokey Robinson, om maar een paar te noemen.
In de jaren 60 was hij lid van de Rhythm 'n Blues Doo Wop-zanggroep: THE MAD LADS en had succes met de hits: Don’t have to shop around, I want someone en I want a Girl. Met Good to me, die hij samen schreef met Otis Redding, droeg hij bij aan de RnB-muziekgeschiedenis. Een internationale status als tenor bereikte hij met de legendarische groep: The Platters.
Velen beschouwen Julius als een van de laatste echte levende legendes van dat tijdperk. Hij woont nu in Nederland, waar hij in 1982 de hitrecord Rock your Baby uitbracht.
Altijd vergezeld van topklasse muzikanten toert hij in de afgelopen jaren met groot succes door UK, Mexico, Zuid-Amerika, Zweden, Tunesië, Sicilië, Kroatië, Spanje, en Rusland.
Julius E. Green boeit vanaf de eerste maat met een levendige prestatie van songs met invloeden van Blues, RnB, RocknRoll, en Jazz. Met gevoel, passie en flair weet hij het publiek te bereiken.
Hij heeft op prominente blues- en jazzfestivals opgereden, zijn publiek steevast achterlatend met het gevoel, dat ze iets heel bijzonders hebben ervaren, waar met hart en ziel van is genoten.
Jay Bailey, Texas (USA); pure adrenaline voor de blues rock en soul.

Sinds zijn zestiende rockt JB over de hele wereld: Verenigde Staten (inclusief Arkansas Blues and Heritage Festival, Ground Zero Blues Club, Clarksdale, Mississippi, en diverse Chicago bluesclubs), Nederland, Frankrijk, Hongarije, Polen, Tsjechië en Duitsland. Waar hij nu woont.

Dat hij opgroeide in Texas, hoor je aan elk geluid dat hij aan zijn Fender Strat ontlokt. Vanaf de eerste noot rockt hij of de duivel op zijn hielen zit met vette riffs en soulvolle sounds. Hij betitelt het geluid van zijn gitaar als het geluid van zijn ziel. Wat precies de reden is waarom hij een authentiek gevoel bij het publiek kan overbrengen.
Hij haalt zijn muzikale inspiratie bij BB King, Eric Clapton, Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughn en Texas-groove à la ZZ Top.

JB stond in de VS en Europa op het podium met muzikanten als Big Ray, Chico Banks, Bob Stroger, Kenny Smith. Hij heeft een eigen band Raw Energie en is een vaste waarde in Eb Davis Supergroep en
Speiche‘s Monokel Blues Band.

Met zijn bluesrock Bailey-style verbindt hij een zeer persoonlijke boodschap aan het publiek, die hij met een diep, gerookte stem en virtuoos gitaarspel overbrengt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten