maandag 23 januari 2012

Aan 25 jaar blues in Asser Café komt einde


foto Drenthe Journaal

In het weekend van 28 en 29 januari komt een einde aan een periode van 25 jaar deelname van het Sportcafé Pimpelaer aan de Asser bluesdagen. Het café sluit per 12 juli 2012 de deuren om plaats te maken voor nieuwbouw.
In 1987 vond in Assen de eerste Blues Night plaats. In navolging van andere grote steden wilde deze stad ook een dergelijk evenement. In het café Ongeregeld van Jaap Geerts trad toen de Asser Juke Joint Blues Band op met op bas Martin van der Velde. Twee jaar later richtten Martin en Martin Hartsteen de Greyhound Blues Band op, waarmee deze band de huisband werd van dit markante café.  De band heeft sindsdien de programmering en begeleiding verzorgd van vele concerten, jamsessions en bluesavonden. Meer dan 40 bluesmuzikanten hebben er opgetreden, waaronder vele bekende zoals: Oscar Benton, Aron Burton,  Angela Brown, Rosa King, Gene Connors, Guitar Crusher, Eb Davis, Hans Dulfer, Doug Jay, Jon Morris, Louisiana Red, Gene Taylor en B.J.Hegen.
In 1995 hebben Appie en Annemarie Bruins het gezellige, bruine café over genomen met behoud van het traditionele bluesweekend in januari in Assen.
Na 23 jaar optreden begeleidt de Greyhound Blues Band aanstaande zaterdag 28 januari de Amerikaanse blueszangers Larry Watkins en Steve Wilkinson. Dit laatste optreden in de Pimpelaer is niet alleen een eerbetoon aan de familie Bruins en Jaap Geerts, maar ook aan de, in 2011 overleden, gitarist Martin Hartsteen.
 Op zondag 29 januari houdt de Asser Bluesstichting de after-blues-sessie met Connie Lush and Blues Shouter in de Pimpelaer. Op die dag geeft de Greyhound nog een extra concert met Larry Watkins in ’t Keerpunt in Spijkerboor.


2 opmerkingen:

 1. Hallo mannen, wij willen jullie een geweldige avond toewensen. Herman en ik zitten beiden een beetje in de lappenmand, maar in gedachten zullen we bij jullie zijn. We zien elkaar later. Liefs, Wilma.

  p.s: was een mooi interview van Martin met onze collega Cees in het programma bluesexperience bij www.radiowesterwolde.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Wilma en Herman,
  Wat sneu en vervelend. We wensen jullie beide van harte beterschap en tot gauw weerziens.
  Groet, Jon

  BeantwoordenVerwijderen