vrijdag 6 januari 2012

Line-up Asser Bluesdagen 2012

Zaterdag 28 januari 2012 is de laatste keer, dat we in De Pimpelaer in Assen onze bijdrage leveren aan de Asser Bluesdagen.
Martin was er van het allereerste begin in 1987 bij en niemand heeft vaker meegedaan dan hij. Een keer hebben we de bluesnacht overgeslagen. Dat was in 2006 toen de bluesdagen in mei werden georganiseerd. We hebben op vrijdag 27 januari 2006 een eigen midwinterbluesfestival gehouden met o.a. Steve Wilkinson. Steve Wilkinson is ook dit jaar te gast in De Pimpelaer.
Met weemoed nemen we afscheid van de plek, waar de Greyhound Blues Band is ontstaan. Eerst in Café Ongeregeld bij Jaap Geerts, later in Sportcafé De Pimpelaer bij Appie en Annemarie Bruins. We danken hen hartelijk voor de gastvrijheid. We hebben er altijd met heel veel plezier gestaan.
--------
Line-up voor 2012

LarryWatkins
Larry ‘Doc’ Watkins is afkomstig uit West Virginia (USA). Sedert 15 jaar leeft en werkt hij in Duitsland. Zijn muzikale optreden staat vooral in het teken van de Chicago blues, maar met evenveel plezier en inzet brengt hij ook de soul. In de jaren ’90 begon hij met veel succes te zingen in belangrijke clubs. Hij speelde samen met onder anderen Bernard Allison, Matchbox Blues Band, Manfred Häder Band, Groove Syndicate, Gregor Hilden, Johnny Rogers, Tom Knauer und P.C. Byrant.
--------

Steve Wilkinson

Steve Wilkinson werd geboren in 1950 in Brooklin, New York. Op zijn 18de begon hij zijn eerste band en nam op bij de Record Plant Studio's. Steve verliet de USA en kwam naar Europa, waar hij over de jaren heen werkte met een aantal bands. The Harp Band uit Rome was zijn eerste Europese bluesband. Daarna kwam de Phrase Blues Band en het album Cripplin` Snake en The Riverside Blues Band met het album Gone Fishin`.
Steve is nooit ver afgeweken van de root van alle zwarte muziek: de ongepolijste blues van the Deep South.
Hij is zonder twijfel een van de beste blueszangers; een echte down-home bluesman met veel soul. Daarnaast is het genot om hem te zien optreden met een washboard, bluesharp en zingend op hetzelfde moment.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten