donderdag 13 december 2012

Sunday Blues Jam 23 dec Ron Krop


Zondag 23 december 2012 Sunday Blues Jam in De Dependance, Assen (aanvang 19:00).
-
El Kroppo in De Dependance
Onder de naam El Kroppo Band werden diverse cd’s opgenomen. Door het bescheiden hitje Hit me please speelde de band regelmatig voor radio en TV. In 1996 komt een samenwerking met Eelco Gelling tot stand. Met de Eelco Gelling band worden 2 cd’s opgenomen. Hoewel Eelco naamgever van de band is, is Ron meer bepalend voor het geluid en het gezicht van de band. “El Kroppo” wordt deze kersteditie van de Sunday Evening Blues Jam begeleid door de Greyhound Blues Band. Aanvang 19.00 uur / entree 5,00
-
Bio
Ron Krop en Eelco GellingIn 1997 ontmoet gitarist Eelco Gelling zanger/gitarist Ron 'El Kroppo' Krop weer eens (bij een sessie met Jan Akkerman en Adje van den Berg). Gezamenlijk wordt besloten een nieuwe band op te zetten, waarvoor Ron de ritmesectie levert, alsmede de manager: de Eelco Gelling Band. De band gaat optreden en al snel wordt er ook opgenomen. Twee songs komen terecht op de in eigen beheer opgenomen Ron Krop-cd 'Out Of Time' (1999) en een op de compilatie-cd tegen zinloos geweld 'Waarom?' (1999).
De Eelco Gelling Band dwingt door de optredens in de daarop volgende jaren steeds meer respect af en dat blijkt ook uit recensies. Journalisten/schrijvers als Robert Haagsma en Jeroen Valk bleken in interviews echt geïnteresseerd in de muzikant Eelco Gelling en zijn band. De lange weg naar hernieuwde erkenning voor Eelco Gelling krijgt steeds meer gestalte en mondt midden 2004 uit in een platencontract bij Munich Records. Eind februari 2005 is 'On The Road', geïnspireerd door Jack Kerouac's boek, klaar en gaat de Eelco Gelling Band ter promotie touren.
Door het vele spelen door de jaren heen begint het publiek gewend te raken aan de bijzondere aanpak van de band die kiest voor een avontuurlijke weg; een mix van geinproviseerde blues en roots muziek waarbij geen optreden hetzelfde is.
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten