zaterdag 16 maart 2013

Sunday Blues Jam #11 met Mike Donkers 31 mrt


Mike Donkers in De Dependance.
Zondag 31 maart vindt de elfde Sunday Evening Blues Jam in café De Dependance aan de Rolderstraat in Assen plaats. Tijdens deze sessie staat zanger / gitarist Mike “Mellotone” Donkers centraal.
Vanaf hun oprichting in 1993, hebben Mike en zijn Mellotones onderdeel uitgemaakt van een nieuwe bluesbeweging in Europa. In Nederland bereikten ze al snel de top op basis van hun live-reputatie en hun ongeëvenaarde vermogen om muziek en show hand in hand te laten gaan. Om aan de top te blijven is het echter belangrijk om jezelf opnieuw uit te blijven vinden en bij te blijven met nieuwe muzikale ontwikkelingen.
Mike & the Mellotones zijn nooit bluespuristen geweest en hebben door de jaren heen invloeden van diverse muziekstijlen in hun muziek door laten klinken. Na tien jaar lang een bluestrio te zijn geweest vormde de band zich in 2003 om tot een viermansformatie en werd hun stijl en sound een samensmelting van Texas Blues en Classic Rock. Het maakte The Mellotones veelzijdiger dan ooit.
In 2009 keerde de band terug naar de oude texas-blues-sound én de oude powertriobezetting.
Mike & the Mellotones zijn er echter niet op uit om eindeloos dezelfde oude kost te herkauwen. Ze blijven het stof eraf blazen om nieuwe, andere en opwindende dingen te doen met de muziek waar ze van houden. En die houdt zeker niet op bij blues alleen. Mike draait zijn hand niet om voor een ouderwets potje rocken als daar vraag naar is! Sleutelwoorden die in recensies van optredens en albums van de band terugkomen zijn energiek, strak, krachtig, intens, vermakelijk, origineel, creatief en innovatief.
Tijdens deze sessie wordt Mike begeleid door de Greyhound Blues Band. Aanvang 19.00 uur, entree 5,00.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten