vrijdag 22 maart 2013

Sunday Blues Jam #12 14 april met PianoPete


Piano Pete Budden in de Dependance.
Zondag 14 april vindt de 12e Sunday Evening Blues Jam in cafe de Dependance aan de Rolderstraat in Assen plaats. Tijdens deze sessie staat de Duitse zanger/pianist Piano Pete Budden centraal. Al vanaf zijn vroege jeugd bepalen de toetsen al het leven van Peter, nu beter bekend als Piano Pete Budden. Niet alleen als virtuoos op keyboard, piano, orgel en accordeon, maar ook als zanger en songwriter kan hij terug kijken naar een opmerkelijke en succesvolle carrière.

Niet alleen als soloartiest (met meer dan 1000 concerten op zijn naam) is hij een icoon in de blueswereld maar ook zorgt hij, naast de optredens met zijn eigen band Troubled Wine, bij vele bands voor de nodige ondersteuning. Denk dan niet alleen aan grote namen zoals The Blues Factory en Sixpack maar ook aan bijvoorbeeld Louisiana Red, Carey Bell, Eric Burdon, Angela Brown en Manfred Mann's Earth Band, om er maar even een paar te noemen.

Piano Pete weet als geen ander het publiek te prikkelen met zijn intense optredens en is als geen ander een meester van “The Low Tones”. Dit is ondermeer de reden dat hij ook zeer veel wordt gevraagd als achtergrondmuzikant in bars en vergelijkbare gelegenheden.

Of hij nu een optreden verzorgt als soloartiest, gastmuzikant of met Greg Copeland And The Soul Gang, wanneer hij eenmaal het podium bestijgt blijkt keer op keer weer dat hij met zijn drive en vriendelijke, natuurlijke uitstraling, een concert kan opwaarderen tot een zeer speciale ervaring die men niet snel vergeet.

De Greyhound Blues Band begeleidt hem tijdens deze 12de sessie.

Aanvang 19.00 uur, entree 5,00.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten